Kyuvizsga

Az idén rendhagyó módon minden klub a saját hatáskörében vizsgáztathat egészen 1.kyu fokozatig. A jelenlegi vírusos helyzet miatt ugyanis nem lehetséges a központi vizsga megtartása.

Bővebben...

Embléma változás

Tizennyolc év után lecserélésre került a régi emblémánk. Erre azért volt szükség mert az alapból Aikido harcművészeti oktatás kibővült az Iaido harcművészeti alapok oktatásával, így  ennek megfelelően a dojo elnevezése is Aikido-Iaido Dojo-ra változott.

Bővebben...

20 éves jubileum

Az idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a klubunk. Ezzel kapcsolatban egy rövid interjút olvashatunk a dojo vezetőjével, hogy Ő hogy emlékszik vissza a kezdetekre, illetve az eltelt 20 évre.

Bővebben...

Költözés

Rengeteg edzéssel eltöltött idő után ismét költözésre kell adnunk a fejünket. Nagyon a szívünkhöz nőtt ez a terem, de nincs más választásunk. Ideiglenesen a budaörsi Androméda Sportcentrumba (ABS) tesszük át a foglalkozásainkat. 

Bővebben...

Beindúltak a Bikás Parki edzések

Elkezdődtek az aikido foglalkozások a Bikás Parkban lévő három sportágat összefoglaló, illetve ennek a sportágnak a képviselői által "alapított" Bikás Budo Akadémián. Jelenleg még csak heti kettő, de a novemberi hónaptól heti négy edzéssel várjuk az aikido iránt érdeklődőket. Az igazán elhivatott tanulók így akár havi 16-17 edzésen is részt tudnak venni, ami jelentős technikai, illetve állóképességi fejlődést jelent.

Bővebben...

Búcsú Both Jánostól

"...2016.November 30.-án reggel 5 órakor eltávozott közülünk az egyik legelhivatottabb tanítványom, illetve barátom Both János. Nincsenek szavak amellyel le tudnám írni megdöbbenésemet, illetve fájdalmamat. Kitartása és hozzáállása példaértékű volt. Ez úton szeretném a családja felé tolmácsolni az együttérzésemet saját, illetve a tanítványok nevében.

Bővebben...

Goodwill Ambassador

Mesterünket 2020-ban a japán székhelyű Zensyokan Kolostor rendszer világi Zen szerzetesnek és "Goodwill Ambassador"-nak fogadta be.

Bővebben...

AikiMag Interjú a dojovezetővel.

Elég sokat cikkeztem már idáig a stílusok közti "keresztezésekről", amit az angol irodalom cross training-nek nevez, viszont a cikkek elsősorban aikidós szempontból mutattak be más edzéseket. 

Bővebben...

Új dojo Kelenföldön

A megnövekedett létszám miatt úgy döntöttünk, hogy egy nagyobb terembe tesszük át a dojo székhelyét. Így ismét a XI. kerületre esett a választásunk. Az új betatamizott terem a jelenlegi termünk több mint kétszerese. 

Bővebben...

Interjú a dojovezetővel.

Az idén év végén is felkérést kapott mesterünk, a Jamabiko dojo vezetőjétől, hogy a megszokottól eltérően ott tartsa meg az év utolsó edzését.  Ekkor készítettünk ezt a rövid interjút a dojochoval.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Akupunktúra foglalkozás

Alkategóriák