Lájkolj minket!


Embléma változás

Tizennyolc év után lecserélésre került a régi emblémánk. Erre azért volt szükség mert az alapból Aikido harcművészeti oktatás kibővült az Iaido harcművészeti alapok oktatásával, így  ennek megfelelően a dojo elnevezése is Aikido-Iaido Dojo-ra változott.

Bővebben...

Akupunktúra foglalkozás

A nyári szabadságolások előtt az utolsó edzésen kivételesen nem fegyveres foglalkozás hanem egy nem mindennapi akupunktúrás, illetve akupresz-
szúrás előadás  volt amit kedves ismerősöm Kovács Tamás tartott. Mielőtt bármit is írnék az előadásról,  itt egy rövid leírás azoknak akik csak most találkoz-
tak előszőr ezekkel a fogalmakkal:

Bővebben...

Költözés

Rengeteg edzéssel eltöltött idő után ismét költözésre kell adnunk a fejünket. Nagyon a szívünkhöz nőtt ez a terem, de nincs más választásunk. Ideiglenesen a budaörsi Androméda Sportcentrumba (ABS) tesszük át a foglalkozásainkat. 

Bővebben...

Budaörsi dojo

A tervek szerint a hétvégéig befejeződnek az építési munkálatok a budaörsi dojoban. Ez a viszonylag kisméretű edzőterem (20m2), maximum 4 felnőtt vagy 6 gyereknek biztosíthat gyakorlási lehetőséget.

Bővebben...

Búcsú Both Jánostól

"...2016.November 30.-án reggel 5 órakor eltávozott közülünk az egyik legelhivatottabb tanítványom, illetve barátom Both János. Nincsenek szavak amellyel le tudnám írni megdöbbenésemet, illetve fájdalmamat. Kitartása és hozzáállása példaértékű volt. Ez úton szeretném a családja felé tolmácsolni az együttérzésemet saját, illetve a tanítványok nevében.

Bővebben...

Bemutató Pilisen

A hétvégén hivatalosak voltunk a III. Pilis városi Nyílt Nemzetközi KEMPO bajnokságra.
Felkérést kaptunk, hogy a verseny szünetében tartsunk egy 20 perces aikido bemutatót.

Bővebben...

AikiMag Interjú a dojovezetővel.

Elég sokat cikkeztem már idáig a stílusok közti "keresztezésekről", amit az angol irodalom cross training-nek nevez, viszont a cikkek elsősorban aikidós szempontból mutattak be más edzéseket. A közelmúltban lezajlott egy szeminárium, amit Janik Zsolt sensei tartott, Lengyel Tamás kempo shihan felkérésére kempósoknak. Sajnos egyéb elfoglaltságaim nem engedték, hogy személyesen is részt vegyek az eseményen, viszont a jelen lévő mesterek szívesen tettek eleget az interjú felkérésnek.

Bővebben...

Rólunk írták

A hétvégén megtartottuk a szokásos "tavaszi" táborunkat. Nem volt különösebb téma megjelölve, de mesterünk mégis úgy döntött, hogy a fegyveres és a pusztakezes technikák közötti összefüggéseket fogja elmagyarázni nekünk. Így jó pár technikát vezettünk le a fegyverhasználatból, legyen az bot vagy kard. Az eseményen más dojo tagjai is részt vettek. A következő írást a Hinode Aikido Dojo tagjai írták a táborról.

Bővebben...

Interjú a dojovezetővel.

Decemberi hagyományos évzáró edzés a Jamabiko dojoban. (2013)

Az idén év végén is felkérést kapott mesterünk, a Jamabiko dojo vezetőjétől, hogy a megszokottól eltérően ott tartsa meg az év utolsó edzését.  Ekkor készítettünk ezt a rövid interjút a dojochoval.

Bővebben...

A kihagyás negatív hatásai

Ezt a gondolatsort általam nagyra becsült mesterem küldte körbe az iaidokáknak, de annyira jól leírja ezeket a fázisokat, hogy mindenképpen szerettem volna veletek ezt megosztani. (harcművészetektől függetlenül) a szünet utáni kihívások tudatosabb kezelése érdekében.

Bővebben...

Alkategóriák