Bemutató Pilisen

Erre az eseményre a dojoból sajnos elég kevesen tudtunk elmenni. A lehetséges résztvevők száma is folyamatosan változott, úgyhogy evvel arányosan a program is minden edzésen módosult. Tulajdonképpen egy edzés volt  amikor nagyjából látva a programot, legalább a résztvevők sorrendjét sikerült meghatározni. Ennyire „felkészülten” indultunk el, hogy bemutassuk tudásunkat a harcművészetekben jártas, de aikidoban egyáltalán nem szakértő közönségnek.



A kis létszámú bemutatóból egész családos „kirándulás” lett. Így a sportcsarnokba a várt öt fő helyett 13 ember jelent meg a szervezők nem kis „megdöbbenésére”.
Megérkezésünkkor a viszonylag kis tornateremben javában folyt a kempo harcosok versenye.
A szervezők nagyon kedvesen fogadtak minket. A bemutató a kevés gyakorláshoz képest elég jól sikerült. Voltak persze kisebb-nagyobb hibák, de szerencsére a nézők ebből szinte semmit sem vettek észre.

A program után a sensei fülébe jutott, hogy voltak a teremben akik kétségbe vonták az aikido hatékonyságát, ezért egy merész lépésre szánta el magát és nyilvánosan kihívta azokat az embereket akik esetleg kételkedtek a nikkyo esetleg a sankyo „áldásos hatásában”.  

Ezt a felhívást a szervezők a következőképpen tolmácsolták az összegyűlt kempos csapatnak:

” Aki úgy érzi, hogy elég kemény, az most kipróbálhatja, hogy mennyire is az valójában.”

A nagy csend után hosszú percekig senki sem jelentkezett. Aztán két fiatal lépett a tatamira, de mielőtt bármilyen technikát megmutatott volna a mester, kijelentették, hogy ők nem kételkednek hanem inkább érdeklődnek. Ezeknek az embereknek a mester tartott egy rövid 10-12 perces edzést, itt elmagyarázta az aikido alapjait és az alapvető különbséget az aikido és a kempo között.



A szervezők a bemutató után minden résztvevőnek ajándékoztak egy emléklapot, sőt a dojot még egy külön kupával is meglepték, ami nagyon megtisztelő volt.

Még egyszer köszönjük a meghívást.